Skip to content

DALJE NË MEDIA

Kronika në median vizive

Video Playlist
1/41 videos
1
Suela Lala: S'mund të na shoqërojnë prindërit gjithë jetën ne nuk kemi...
Suela Lala: S'mund të na shoqërojnë prindërit gjithë jetën ne nuk kemi...
2
Alert! Bujqësia e varfër, mungesa e financimeve dhe pamundësia e konkurencës në rajon
Alert! Bujqësia e varfër, mungesa e financimeve dhe pamundësia e konkurencës në rajon
3
“Tirana Accessibility Award”,  çfarë sjell projekti për personat me aftësi ndryshe |ABC News Albania
“Tirana Accessibility Award”, çfarë sjell projekti për personat me aftësi ndryshe |ABC News Albania
4
TIRANA ACCESSIBILITY AWARDS
TIRANA ACCESSIBILITY AWARDS
5
LEKSION I HAPUR NË FAKULTETIN E DREJTËSISË TË UNIVERSITETIT TË SHKODRËS
LEKSION I HAPUR NË FAKULTETIN E DREJTËSISË TË UNIVERSITETIT TË SHKODRËS
6
Nga 67 ndërtesa publike, vetëm 27 plotësojnë pjesërisht kushtet për PAK/ Wake Up
Nga 67 ndërtesa publike, vetëm 27 plotësojnë pjesërisht kushtet për PAK/ Wake Up
7
U plagos nga një plumb në 1997, invaliditeti nuk e pengoi të realizohej! Njihuni me Suela Lalën
U plagos nga një plumb në 1997, invaliditeti nuk e pengoi të realizohej! Njihuni me Suela Lalën
8
Mediat dhe personat me aftësi të kufizuar. A stigmatizohen në media personat me aftësi të kufizuar?
Mediat dhe personat me aftësi të kufizuar. A stigmatizohen në media personat me aftësi të kufizuar?
9
Steriotipet e personave me aftësi të kufizuar në media, Shirla Preni, Fondacioni “Së Bashku”
Steriotipet e personave me aftësi të kufizuar në media, Shirla Preni, Fondacioni “Së Bashku”
10
Personat me aftësi ndryshe, sa mundësi kanë të lëvizin nëpër trotuare?
Personat me aftësi ndryshe, sa mundësi kanë të lëvizin nëpër trotuare?
11
Personat me aftësi ndryshe, sa mundësi kanë të lëvizin nëpër trotuare?
Personat me aftësi ndryshe, sa mundësi kanë të lëvizin nëpër trotuare?
12
Monodrama "Nuk doja të vdisja e virgjër". Një monodramë me një mesazh të madh | Jeto me Orën
Monodrama "Nuk doja të vdisja e virgjër". Një monodramë me një mesazh të madh | Jeto me Orën
13
Ngjitet në skenë shfaqja “Nuk dua të vdes e virgjër” e Barbara Garlaschelli
Ngjitet në skenë shfaqja “Nuk dua të vdes e virgjër” e Barbara Garlaschelli
14
Mirëmëngjes Shqipëri :Monodrama “Nuk doja të vdisja e virgjër” 24 Nëntor 2021
Mirëmëngjes Shqipëri :Monodrama “Nuk doja të vdisja e virgjër” 24 Nëntor 2021
15
Shfaqja "Nuk doja të vdisja e virgjër" te "Kujtim Spahivogli"
Shfaqja "Nuk doja të vdisja e virgjër" te "Kujtim Spahivogli"
16
“Nuk doja të vdisja e virgjër”, monodrama qe hedh poshte tabute e seksualitetit | ABC News Albania
“Nuk doja të vdisja e virgjër”, monodrama qe hedh poshte tabute e seksualitetit | ABC News Albania
17
'Nuk doja të vdisja e virgjër', në ndihmë të paraplegjikëve, jepet shfaqja e rrallë / Rrugetim me...
'Nuk doja të vdisja e virgjër', në ndihmë të paraplegjikëve, jepet shfaqja e rrallë / Rrugetim me...
18
Mbështetja për para/tetraplegjikët, e ftuar drejtoresha e fondacionit "Së bashku", Suela Lala
Mbështetja për para/tetraplegjikët, e ftuar drejtoresha e fondacionit "Së bashku", Suela Lala
19
Denoncimi i emisionit investigativ, Lala: Përgjegjësia nuk është vetëm e sanitares
Denoncimi i emisionit investigativ, Lala: Përgjegjësia nuk është vetëm e sanitares
20
Mbeten kërcënim, por sot hyn në fuqi traktati kundër armëve bërthamore
Mbeten kërcënim, por sot hyn në fuqi traktati kundër armëve bërthamore
21
Stigmatizimi i problemeve të shëndetit mendor
Stigmatizimi i problemeve të shëndetit mendor
22
23
Dita e personave me aftësi ndryshe/ Protestë sensibilizimi, “na privohen shumë të drejta”
Dita e personave me aftësi ndryshe/ Protestë sensibilizimi, “na privohen shumë të drejta”
24
Mungesa e aksesueshmerise se personave me aftesi te kufizuara/ Rrugetim me Anilen
Mungesa e aksesueshmerise se personave me aftesi te kufizuara/ Rrugetim me Anilen
25
PASDITE NE TV1 - AKSESUESHMERIA NE RRUGET E SHKODRES
PASDITE NE TV1 - AKSESUESHMERIA NE RRUGET E SHKODRES
26
Dita Ndërkombëtare e Personave me AK
Dita Ndërkombëtare e Personave me AK
27
Dita ndërkombëtare e PAK, barrierat në rrugë dhe institucione që i shkelin të drejtat
Dita ndërkombëtare e PAK, barrierat në rrugë dhe institucione që i shkelin të drejtat
28
Në Ditën Ndërkombëtare të tyre, personat me aftësi ndryshe kërkojnë zbatimin e kuadrit ligjor
Në Ditën Ndërkombëtare të tyre, personat me aftësi ndryshe kërkojnë zbatimin e kuadrit ligjor
29
Emisioni Horizont    Irma Gjinaj, Naim Hoti    dt 27 nëntor 2020
Emisioni Horizont Irma Gjinaj, Naim Hoti dt 27 nëntor 2020
30
Rudina - Mungesa e plazheve te aksesueshme per personat me aftesi te kufizuar (12 Qershor 2020)
Rudina - Mungesa e plazheve te aksesueshme per personat me aftesi te kufizuar (12 Qershor 2020)
31
Projekt për personat me aftësi të kufizuara. Aksesimi në vendet publike.
Projekt për personat me aftësi të kufizuara. Aksesimi në vendet publike.
32
7pa5 - Jo armeve berthamore - 29 Tetor 2014 - Show - Vizion Plus
7pa5 - Jo armeve berthamore - 29 Tetor 2014 - Show - Vizion Plus
33
Ndihma ndaj personave me aftësi të kufizuara
Ndihma ndaj personave me aftësi të kufizuara
34
Projekt për personat me aftësi të kufizuara. Aksesimi në vendet publike.
Projekt për personat me aftësi të kufizuara. Aksesimi në vendet publike.
35
“Bisedat”, e ftuar Suela Lala, nga fondacioni “Së bashku” – 22/02/2020
“Bisedat”, e ftuar Suela Lala, nga fondacioni “Së bashku” – 22/02/2020
36
A2 CNN: Të izoluar nga Covid-19, njerëzit në karroca kërkojnë liri në lëvizje
A2 CNN: Të izoluar nga Covid-19, njerëzit në karroca kërkojnë liri në lëvizje
37
Veshtiresite e invalideve - Suela Lala - News, Lajme - Vizion Plus
Veshtiresite e invalideve - Suela Lala - News, Lajme - Vizion Plus
38
NATE ME XHAXHIUN DATE 16.01.2019, TE FTUAR: SUELA LALA, AKTIVISTE DHE ANJEZA LLABANI, ARKITEKTE
NATE ME XHAXHIUN DATE 16.01.2019, TE FTUAR: SUELA LALA, AKTIVISTE DHE ANJEZA LLABANI, ARKITEKTE
39
Emisioni 'Me Xhaxhiun'- E ftuar ne studio Suela Lala, ne lidhje skype me Irma Gjinaj dt 27.10.2020
Emisioni 'Me Xhaxhiun'- E ftuar ne studio Suela Lala, ne lidhje skype me Irma Gjinaj dt 27.10.2020
40
AKTIVITETI “MATI PA BARRIERA”
AKTIVITETI “MATI PA BARRIERA”
41
Projekt për personat me aftësi të kufizuara. Aksesimi në vendet publike.
Projekt për personat me aftësi të kufizuara. Aksesimi në vendet publike.

Publikime në median e shkruar

Mbahet në Tiranë konferenca e parë për mjetet ndihmëse për personat me aftësi të kufizuara

Redaktori.Net

14 Mars, 2023

http://redaktori.net/?p=23727


MOS ZBATIMI I LIGJIT U VËSHTIRËSON JETËN PERSONAVE ME AFTËSI TË KUFIZUAR

Historia ime

15.02.2023

https://www.historiaime.al/aktualitet/ndodhi-sot/mos-zbatimi-i-ligjit-u-veshtireson-jeten-personave-me-aftesi-te-kufizuar/?_thumbnail_id=78509&fbclid=IwAR0CDlrVsYnOdhejVCyiyG6oy1gRFabfHEg63L-A_-L1WPAbnix0C2JsYO4


PERSONAT ME AFTËSI TË KUFIZUARA PA AKSES E MJETE NDIHMËSE, FONDACIONI “SË BASHKU”, SJELL PRAKTIKAT E MIRA EUROPIANE

Alert.al

21.02.2023

https://alert.al/kryesore/personat-me-aftesi-te-kufizuara-pa-akses-e-mjete-ndihmese-fondacioni-se-bashku-sjell-praktikat-e-mira-europiane/?fbclid=IwAR1QmXlOH-qPwB7k7CavmwDzuTGrZ5E1Pl02F4M6FJPamNCJk0Uxt2E9E7w


Mungesa e mjeteve ndihmëse dhe pasojat tek personat me aftësi të kufizuar!

Dritare.net

16.02.2023

https://dritare.net/shkruaj-ne-dritare/mungesa-e-mjeteve-ndihmese-dhe–tek-personat-me-aftesi-te-kuf-i739131?fbclid=IwAR38Ys7kUkH6GHYn9M6bTR1du5l7XMtQAqTHMekK9e21TJtHA4-zS4uE2Oc


Mundësitë e pakta dhe mungesa e investimeve qeveritare vijojnë të përjashtojnë personat me aftësi të kufizuara

Community Reporters Albania

15.02.2023

https://reportersalbania.com/mundesite-e-pakta-dhe-mungesa-e-investimeve-qeveritare-vijojne-te-perjashtojne-personat-me-aftesi-te-kufizuara/


Nismat Aktiviste Po Përmirësojnë Aksesin Në Shërbime Për Personat Me Aftësi Të Kufizuara

The Balkanista

23.02.2023

https://thebalkanista.com/2023/02/23/nismat-aktiviste-po-permiresojne-aksesin-ne-sherbime-per-personat-me-aftesi-te-kufizuara/?fbclid=IwAR2nMVzYSKRziZXbHijsadIe6OB0l3LAnXIjw4jyIWg7OOETLdV8NXDQ0Bs


“Asgjë nuk mund të bëhet për ta pa ta”/ Personat me aftësi të kufizuar kërkojnë ndryshimin e ligjit dhe garantimin e mjeteve ndihmëse

oranews.tv

06.02.2023

https://www.oranews.tv/vendi/asgje-nuk-mund-te-behet-per-ta-pa-ta-personat-me-aftesi-te-kufizuar-kerkoj-i1074340?fbclid=IwAR3qkktswsUAA8ZWkISkF1W0EUCjUGqJEda1lnol_5P14KxMaVPpIVzFfFI


Personat me aftësi të kufizuar, aksesueshmëria, një problematikë e madhe në Vorë

Shekulli

27.01.2023

https://shekulli.com.al/2023/01/27/personat-me-aftesi-te-kufizuar-aksesueshmeria-nje-problematike-e-madhe-ne-vore/?fbclid=IwAR16387pk8eM0iGcg6V5rjT5KBqOyIgMNGLz32CnctKtyiqEzASEjV6uqhk

Aksesueshmëria në qytetin e Kamzës për personat me aftësi të kufizuar vijon të mbetet një e drejtë e mohuar

nyje.al

17.01.2023

https://nyje.al/aksesueshmeria-ne-qytetin-e-kamzes-per-personat-me-aftesi-te-kufizuar-vijon-te-mbetet-nje-e-drejte-e-mohuar/?fbclid=IwAR1RVp91zIvlpFxc9LyGGSBWvM6qAyBHanxPVCvvur7zo9DEYCoMgJGaXJI


Shpallen fituesit e “Tirana Accessibility Awards”!

IMA Albania

03.12.2022

https://www.imalbania.com/shpallen-fituesit-e-tirana-accessibility-awards/?fbclid=IwAR0sE0jVo_6Si0P1KI1T0cQWqb2LBGxaHfxxj0o7f1tRUQufHC681OYfbFo


Mungesa e mjeteve ndihmëse, pamundëson lëvizjen e personave me aftësi të kufizuar në përditshmëri

Redaktori.net

06.11.2022

http://redaktori.net/?p=23708&fbclid=IwAR1bSdM51yMgJNlSEnsoQih-IizMKvuTmzVsTr_jhaXp_SX_HVcvpom2sHw


Gajda: Të drejtat e personave me aftësi të kufizuara zbatohen në minimum

Voice of America

29.09.2022

https://www.zeriamerikes.com/a/6768797.html?fbclid=IwAR2Ud7OaT75avMy4nHUJaEvO__K5YnItlsA_auQnLB9CQ8gjf-WdNaXjOq4


 

“Qyteti pa Barriera”, aksesueshmëria për personat me aftësi të kufizuara

Citizens Channel

06.09.2022

https://citizens-channel.com/2022/09/06/qyteti-pa-barriera-aksesueshmeria-per-personat-me-aftesi-te-kufizuar/?fbclid=IwAR1LpVzq1k7ZuR6JDkU70XZfBjts9ppTOxeLfzseLs7kxE4jcSMzUMM1df4


“Jeta brenda katër mureve”, mungesa e mjeteve ndihmëse izolon personat me aftësi të kufizuara
Citizens Channel
15.07. 2022
https://citizens-channel.com/2022/07/15/jeta-brenda-kater-mureve-mungesa-e-mjeteve-ndihmese-izolon-personat-me-aftesi-te-kufizuara/


Për herë të parë në Shqipëri, një plazh dedikuar personave me aftësi ndryshe
RTSH
06.06. 2022
https://www.youtube.com/watch?v=VBEhW_VFcDI


Nevoja për mjete ndihmëse për personat me aftësi ndryshe: Nuk arrijnë t’i sigurojnë dot
Euronews Albania
20.02. 2022
https://www.youtube.com/watch?v=uHMSsLQaJE4


Në Golem hapet plazhi i parë publik për personat me aftësi ndryshe, nismëtarja: 25 vite nuk jam larë kurrë në detin tonë
Hashtag.al
25.02. 2022
https://www.hashtag.al/index.php/2022/05/25/ne-golem-hapet-plazhi-i-pare-publik-per-personat-me-aftesi-ndryshe-nismetarja-25-vite-nuk-jam-lare-kurre-ne-detin-tone/


Hapet plazhi i parë publik për personat me aftësi ndryshe, Suela Lala: Nuk jam larë kurrë në det
ABC TV
25.02. 2022
https://www.youtube.com/watch?v=ziptIANIwN0


Përurimi i plazhit të parë plotësisht të aksesueshëm për personat me aftësi të kufizuar
IMA Albania
21.05. 2022
https://www.imalbania.com/perurimi-i-plazhit-te-pare-plotesisht-te-aksesueshem-per-personat-me-aftesi-te-kufizuar/


Ndihma ligjore falas: Çfarë përfitojnë personat me aftësi të kufizuar?
Gazeta Telegraf
09.05. 2022
https://telegraf.al/aktualitet/ndihma-ligjore-falas-cfare-perfitojne-personat-me-aftesi-te-kufizuar/


Media dhe diversiteti, pakicat ankohen për diskriminim
Zeri i Amerikes
28.04. 2022
https://www.zeriamerikes.com/a/6549113.html?fbclid=IwAR1MXcoy9AGKdR4GsGzjTt5_W8JjnSOfKPwM5nZ4thdGT2qXUlDnWmheKKw


Informacioni mbi të drejtat dhe Ndihma Ligjore Falas!
Boulevardi Online
23.02. 2022
https://bulevardionline.com/informacioni-mbi-te-drejtat-dhe-ndihma-ligjore-falas/?fbclid=IwAR0Z8WIFv3NXYlA-B3RsdCsEv8rdPW6wC5cQ4Q29kR95AHsStRa6H1qSiZI

Barrierat
BIRN Albania
08.02.2022
https://www.facebook.com/birninalbania/videos/344072804244317/

Ndihma juridike për personat me aftësi të kufizuar
RTSH
02.02. 2022
https://www.youtube.com/watch?v=UX_mpDOvwnQ&t=623s

Shqipëria pjesë e fushatës ICAN
Ora TV
28.01.2022
https://www.youtube.com/watch?v=g94LD_8KAqo&t=121s

Armët bërthamore dhe qëndrimi i Shqipërisë

IMA – InfoMedia Albania

21.01.2022

https://bit.ly/35ftu8d

Armët bërthamore dhe Shqipëria, roli i shoqërisë civile në ndikimin e vendimmarrjes

A2 CNN

19.01.2022

https://bit.ly/3H7Fxll

Monodrama “Nuk doja të vdisja e virgjër”

Club FM Radio

26.11.2021

https://bit.ly/3LMdPhJ

Shërbimet e shëndetit mendor në Tiranë: një shqyrtim i përgjithshëm

Redaktori.net

15.10.2021

https://bit.ly/3sUqVRi

Shëndeti mendor dhe rëndësia e tij

IMA – InfoMedia Albania

05.09.2021

https://bit.ly/3I9ta9S

Këshillimi në grup: Rëndësia dhe mënyrat e aplikimit

IMA – InfoMedia Albania

31.08.2021

https://bit.ly/3h4IhW4

Votimi i personave me aftësi të kufizuar në Zgjedhjet e 25 prillit 2021, problematike aksesueshmëria dhe trajnimi i komisionerëve

IMA – InfoMedia Albania

06.07.2021

https://bit.ly/36nLuhn

Zgjedhjet e 25 prillit 2021 dhe personat me aftesi të kufizuar

Redaktori.net

03.07.2021

http://redaktori.net/?p=23592&fbclid=IwAR1cy4_WqXQY88cuwQsGIuNfpkpMaWM9ZNglgHxHDIb7DaxbFXgFfIWdT8w

Lala: Mohimi i së drejtës për të votuar të personave me aftësi të kufizuara një shkelje e rëndë

Ora TV

31.03.2021

https://www.youtube.com/watch?v=ScSI9eEcH7A&t=1s

 

Mijëra persona me aftësi të kufizuar lihen jashtë procesit të votimit në zgjedhjet e 25 prillit

Porta Vendore

17.05.2021

https://portavendore.al/2021/05/17/mijera-persona-me-aftesi-te-kufizuar-lihen-jashte-procesit-te-votimit-ne-zgjedhjet-e-25-prillit/?fbclid=IwAR28sz035-z2zQZskYwpeMQXt7M-5_y7SR2kAKAMTpuOTibGcpsKBcxAHnQ

 

”170 mijë persona me aftësi ndryshe”, Suela Lala: Sa për 8-9 mandate, kemi nevojë për lehtësira

Euronews Albania

26.05.2021

https://www.youtube.com/watch?v=t4oDxU72qPM&t=69s

Personat me aftësi të kufizuar në zgjedhje

Ora News

13.05.2021

https://www.youtube.com/watch?v=C3j5ir8x-iI&t=328s

 

Suela Lala

FuturAl

05.05.2021

https://www.youtube.com/watch?v=Pl3QaOfgvWc

Suela Lala: Pagesa e personave me aftësi ndryshe është e pamjaftueshme, sa gjysma e pagës minimale

EuroNews Albania

05.05.2021

https://www.youtube.com/watch?v=ipFJtzTNhCY

Zgjedhjet e 25 prillit, komuniteti PAK nuk votoi si i barabartë

A2 | CNN Affiliate

02.05.2021

https://www.youtube.com/watch?v=VpsfFFNBjY8&t=6s

Situata dramatike e aksesueshmërisë nëpër qendrat e votimit, privojnë Aftësinë e Kufizuar të ndjehen pjesë e shoqërisë!

Gazeta Shqiptare

30.04.2021

http://gazetashqiptare.al/2021/04/30/situata-dramatike-e-aksesueshmerise-neper-qendrat-e-votimit-privojne-aftesine-e-kufizuar-te-ndjehen-pjese-e-shoqerise/?fbclid=IwAR2L5ACbBgp3zPzNUnHKGU8whyXE4HPeXNrOdYavh05PpzrsgMH9wYBbjEk

Si mohohet e drejta kushtetuese e votës në Shqipëri: Historia e Suela Lalës

OraNews.tv

31.03.2021

https://www.oranews.tv/si-mohohet-e-drejta-kushtetuese-e-votes-ne-shqiperi-historia-e-suela-lales/?fbclid=IwAR03YCd9IEBVxqokxXMW7AvNRX4aZL92mxmtZLWpZDA3vZmFIdz7YBafBwI

Pjesëmarrja e personave me aftësi të kufizuar në zgjedhje, pjesë e zgjidhjes!

Dritare.net

22.03.2021

https://dritare.net/shkruaj-ne-dritare/pjesemarrja-e-personave-me-aftesi-te-kufizuar-ne-zgjedhje-pje-i702430?fbclid=IwAR0D1Vlt_um7f0IwXoBFfG2CsBAXCUcnM2OSdhOx4ngTgnrdUeKKlIfJbsI

Monitorimi: Personave me aftësi të kufizuar iu vështirësua procesi i votimit

Top Channel

28/04/2021

Jetesa e 170 mijë personave me aftësi të kufizuara, në grackën e mungesës së fondeve

Ina Media

16/03/2021

https://ina.media/?p=1622&fbclid=IwAR3iZZw6FSjtGDwNCE5BrtuL-ggNs4qvkshbv-UU13JjRRPgfGxkuf7rSmY

Të drejtat politike dhe e drejta e votes së Personave me Aftësi të Kufizuara

Media Line

15/03/2021

https://medialine.al/te-drejtat-politike-dhe-e-drejta-e-votes-se-personave-me-aftesi-te-kufizuara/?fbclid=IwAR2_q0hTQI8Zb5hKZoR2m5BnzWKD8_F17K9D-5i1zl4Pyphctu9Rw6Zf–w

Personat me aftësi të kufizuara janë ndjerë më të izoluar gjatë pandemisë

ABC News

01/03/2021

https://abcnews.al/suela-lala-personat-me-aftesi-te-kufizuara-jane-ndjere-me-te-izoluar-gjate-pandemise/?fbclid=IwAR14mBFiGKjHoRxhwIp2ScTiHsf3oXtCZZn4AN3DMBMfl7j0A6yhNKoiWXI

Armët Bërthamore: Sfidat Dhe Dilemat

InfoMedia Albania

01/02/2021

https://www.imalbania.com/armet-berthamore-sfidat-dhe-dilemat/?fbclid=IwAR3uA5EbcgHInDejVJDxyLxZgb5sHTl9ZPfBqXFRZ6UySDbEQ4iJDnYsqSs

Kur intimiteti “flet hapur”; Eksperienca dhe rrëfime nga njerëz me aftësi ndryshe

The Living Media

20/10/2020

https://www.the-living-media.com/news/40808/kur-intimiteti-flet-?fbclid=IwAR1xv-vCsXc0YAxLww2bOzbbU2dNytBUs9UcH67O1BEdIK9A66AQeyh_hCk

Dita ndërkombëtare e PAK: Shqipëria ende larg mundësimit të jetesës së pavarur

Citizens Channel

03/12/2020

https://citizens-channel.com/2020/12/03/dita-nderkombetare-e-pak-shqiperia-ende-larg-mundesimit-te-jeteses-se-pavarur/

Dita Ndërkombëtare/ Personat me aftësi të kufizuar në Durrës kërkojnë më shumë të drejta (VIDEO)

Durres Lajm

03/12/2020

https://durreslajm.al/sociale/dita-nderkombetare-personat-me-aftesi-te-kufizuar-ne-durres-kerkojne-me-shume-te-drejta

Tv1 Channel Shkoder

03/12/2020

https://www.facebook.com/tv1channelshkoder/videos/1047722832345291

Shkodër, problemet e personave me aftësi ndryshe

Star Plus

03/12/2020

https://www.starplus-tv.com/shkoder-problemet-e-personave-me-aftesi-ndryshe/

Dita Ndërkombëtare e Personave me aftësi e kufizuar. Shirla Preni: Të bëhet më shumë për këtë shtresë

Mat Tv

03/12/2020

https://mattv.al/dita-nderkombetare-e-personave-me-aftesi-e-kufizuar-shirla-preni-te-behet-me-shume-per-kete-shtrese/

Kukësi, qyteti i bujarisë dhe mikpritjes, por jo ndaj Personave me Aftësi Ndryshe

Porta Vendore

28/10/2020

https://portavendore.al/2020/10/26/kukesi-qyteti-i-bujarise-dhe-mikpritjes-por-jo-ndaj-personave-me-aftesi-ndryshe/

Star Plus

10/11/2020

https://www.facebook.com/anjeza.llubani/videos/10222578153979224

Edhe personat me aftësi të kufizuar janë pjesë e shoqërisë! Si diskriminohen në këto institucione në Durrës

Durres Lajm

09/11/2020

https://durreslajm.al/sociale/edhe-personat-me-aftesi-te-kufizuar-jane-pjese-e-shoqerise-si-diskriminohen-ne-keto

Projekt për Aksesueshmërinë për Personat me Aftësi të Kufizuar në Bashkinë e Matit

Info Media Albania

03/11/2020

https://www.imalbania.com/projekt-per-aksesueshmerine-per-personat-me-aftesi-te-kufizuar-ne-bashkine-e-matit/

Institucionet e shërbime publike në durrës nuk kanë infrastrukturë për personat me aftësi të kufizuara

Historia Ime

31/10/2020

https://www.historia-ime.com/ndodhi-sot/institucionet-e-sherbime-publike-ne-durres-nuk-kane-infrastrukture-per-personat-me-aftesi-te-kufizuara/

“Kur toka u lëkund nën këmbët tona, ne kishim nevojë për një dorë”: Personat me aftësi të kufizuara në Durrës, një vit pas tërmetit të 26 nëntorit, vuajnë ende pasojat

AdriaNet

13/10/2020

https://adrianet.al/kur-toka-u-lekund-nen-kembet-tona-ne-kishim-nevoje-per-nje-dore-personat-me-aftesi-te-kufizuara-ne-durres-nje-vit-pas-termetit-te-26-nentorit-vuajne-ende-pasojat/

Dita ndërkombëtare e PAK: Shqipëria ende larg mundësimit të jetesës së pavarur

Citizens Channel

03/12/2020

https://bit.ly/2LasPvj

Adria Net

Krizë e njëjtë dhe ndikim ndryshe i Covid-19 në jetën e personave me aftësi të kufizuar, qasja e empatisë sociale për fuqizim

Shkodra Web

20/10/2020

https://www.shkodraweb.com/krize-e-njejte-dhe-ndikim-ndryshe-i-covid-19-ne-jeten-e-personave-me-aftesi-te-kufizuar-qasja-e-empatise-sociale-per-fuqizim/?fbclid=IwAR3-1ACjbA03Nz4hPfuodZgMWHdzB7Hx3_7UxOh-gUPyjk7M_2fsrS6Myro

Ndikimet e pandemisë Covid – 19 tek jeta e personave me aftësi të kufizuara

Citizens Channel

20/09/2020

https://citizens-channel.com/2020/09/20/ndikimet-e-pandemise-covid-19-tek-jeta-e-personave-me-aftesi-te-kufizuara/?fbclid=IwAR198W8_HME-CSpmy6FrL7N1XwLj1AX3gjalowgCt1H2lgQxl41xeSWzUzA

Mungesa e rampave vazhdon të jetë një problem i trashëguar.

 

Mattv.al

17/09/2020

https://mattv.al/mungesa-e-rampave-vazhdon-te-jete-nje-problem-i-trasheguar/?fbclid=IwAR36Ts0rAPW8jRrqKu-QhvLjTCKkEFf8Ds_6XjtCi8CkCiSoLjIQusvkizk

Pandemia COVID, barra e dyfishtë e personave me aftësi të kufizuar

Gazeta Shqip

31/08/2020

https://www.gazeta-shqip.com/interesi-publlik/pandemia-covid-?fbclid=IwAR1aoloaq0fqpI8iXtrvq2QWHfSjBGXCSr24wHzGxrsn0S5xEmV1JRY-hKI

Infomedia Albania

Një ditë përgjatë pandemisë me Nikon

31/08/2020

https://www.imalbania.com/nje-dite-pergjate-pandemise-me-nikon/?fbclid=IwAR1Z8_6Pi_D4ZZXEi_UuohZJ9pppBFIXOPsZ_khexblvRROv8ECnRzHVsf0

Koha për një shoqëri gjithëpërfshirëse për personat me aftësi të kufizuara

23/08/2020

https://www.imalbania.com/koha-per-nje-shoqeri-gjitheperfshirese-per-personat-me-aftesi-te-kufizuara/?fbclid=IwAR3xZGbbQs49latdnSmKueW5W9-g_ou1FpCDM1MLm3L8I944uLvrq4dNzJ8 

Zhvillohet trajnimi për raportimin në media mbi personat me aftësi të kufizuar

06/08/2020

https://www.imalbania.com/zhvillohet-trajnimi-per-raportimin-ne-media-mbi-personat-me-aftesi-te-kufizuar/?fbclid=IwAR0rxG0m2LKu1YxGnoZenYj-iasIbmYWGNArnTRumSn4kyNc7XOoHjsqDeM 

Personat me aftësi të kufizuar dhe sfida e aksesueshmërisë së transportit publik

22/07/2020 

https://www.imalbania.com/personat-me-aftesi-te-kufizuar-dhe-sfida-e-aksesueshmerise-se-transportit-publik/?fbclid=IwAR0LlvEuweK0WPhU_iB8_SwlognZm-j-ViUKYF9kMTOKMYnROm4tLtLUr7c 

“Të veprojmë për aksesueshmërinë”, projekti që po zbatohet në Mat

Mattv.al 

02/07/2020

https://mattv.al/te-veprojme-per-aksesueshmerine-projekti-qe-po-zbatohet-ne-mat/?fbclid=IwAR3XG-pHZY-L7Te1MxU7B5BZnzFIZ8awFrCBRdk8DTpP1dqOt1wcsUALkzc 

Personat me aftësi të kufizuar të harruar edhe përgjatë fazës së 2-të të pandemisë Covid-19

Ora News

18/05/2020 – 12:59

https://www.oranews.tv/article/personat-me-aftesi-te-kufizuar-te-harruar-edhe-pergjate-fazes-se-2-te-te-pandemise-covid-19

Personat me aftësi të kufizuar të harruar edhe përgjatë fazës së 2-të të pandemisë Covid-19

Sociale

Redaktori.Net

19/05/2020

http://redaktori.net/personat-me-aftesi-te-kufizuar-te-harruar-edhe-pergjate-fazes-se-2-te-te-pandemise-covid-19/

COVID-19: Personat me aftёsi tё kufizuar tё harruar

Ora News

10/04/2020

https://oranews.tv/article/covid-19-personat-me-aftyosi-tyo-kufizuar-tyo-harruar

Të izoluar prej koronavirus, psikologia jep këshilla të vlefshme: Si të mbrojmë shëndetin mendor në këto ditë të vështira karantinimi

newsbomb.al

20/03/2020

https://www.newsbomb.al/te-izoluar-prej-koronavirus-psikologia-jep-keshilla-te-vlefshme-si-te-mbrojme-shendetin-mendor-ne-keto-dite-te-veshtira-karantinimi-199386

Fondacioni “Së Bashku” përkthen dhe boton në shqip tre libërtha të Rrjetit Evropian për Jetesë të Pavarur

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë

11/11/2019

https://www.osfa.al/publikime/fondacioni-se-bashku-perkthen-dhe-boton-ne-shqip-tre-libertha-te-rrjetit-evropian-per-jetese-te-pavarur

Fondacioni “Së Bashku” mbyll me sukses projektin: “Jetesa e pavarur: mbёshtetja e kauzës duke afruar Shqipërinë më pranё standardeve tё Bashkimit Evropian”

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë

http://www.osfa.al/njoftime/fondacioni-se-bashku-mbyll-me-sukses-projektin-jetesa-e-pavarur-mbyoshtetja-e-kauzes-duke-afruar-shqiperine-me-pranyo-standardeve-tyo-bashkimit-evropian


Historia e Leonardit nga Durrësi, 20 vjeçari që ndërpreu shkollën se nuk dilte dot nga banesa

Gazeta Shqip

28/09/2019

https://www.gazeta-shqip.com/2019/09/28/historia-e-leonardit-nga-durresi-20-vjecari-qe-nderpreu-shkollen-se-nuk-dilte-dot-nga-banesa/


Të jesh i ndryshëm dhe i pavarur

Informim.al

25/09/2019

http://informim.al/te-jesh-i-ndryshem-dhe-i-pavarur/


34 vjet mbi karrigen me rrota: Rrëfehet Bajram Tirana, si ka evoluar koncepti për aftësinë e kufizuar në Shqipëri?

Redaktori.Net

17/09/2019

http://redaktori.net/34-vjet-mbi-karrigen-me-rrota-rrefehet-bajram-tirana-si-ka-evoluar-koncepti-per-aftesine-e-kufizuar-ne-shqiperi


Ligji i Ri për Asistencën Sociale: Personat me aftësi të kufizuar nuk humbasin pagesën pasi punësohen

citizens-channel.com

23/07/2019

https://citizens-channel.com/2019/07/23/ligji-i-ri-per-asistencen-sociale-personat-me-aftesi-te-kufizuar-nuk-humbasin-pagesen-pasi-punesohen/


Drejtues të organizatave të ndryshme trajnohen për të drejtën për Jetesë të pavarur të personave me aftësi të kufizuara

Redaktori.Net

27/06/2019

http://redaktori.net/drejtues-te-organizatave-te-ndryshme-trajnohen-per-te-drejten-per-jetese-te-pavarur-te-personave-me-aftesi-te-kufizuara


“Dita Evropiane për Jetesë të Pavarur” organizohet në Tiranë tryeza e rrumbullakët

Redaktori.Net

07/05/2019

http://redaktori.net/dita-evropiane-per-jetese-te-pavarur-organizohet-ne-tirane-tryeza-e-rrumbullaket/


Nis projekti i ri – “Jetesa e pavarur: mbёshtetja e kauzës duke afruar Shqipërinë më pranё standardeve tё Bashkimit Evropian”

Fondacioni Shoqëria e Hapur për Shqipërinë

https://www.osfa.al/njoftime/nis-projekti-i-ri-jetesa-e-pavarur-mbyoshtetja-e-kauzes-duke-afruar-shqiperine-me-pranyo-standardeve-tyo-bashkimit-evropian


“Durrësi për të gjithë, të garantojmë aksesueshmëri për personat me aftësi të kufizuara” (VIDEO)

durreslajm.al

19/02/2019

https://durreslajm.al/sociale/durresi-te-gjithe-te-garantojme-aksesueshmeri-personat-me-aftesi-te-kufizuara-video


“Non volevo morire vergine” i Barbara Garlaschelli, një kryevepër që shpalos jetën me aftësi të kufizuara

Redaktori.Net

11/02/2019

http://redaktori.net/non-volevo-morire-vergine-i-barbara-garlaschelli-nje-kryeveper-qe-shpalos-jeten-me-aftesi-te-kufizuara


Durrësi ende një ëndërr e parealizueshme për personat me aftësi të kufizuar

Ora News

24/12/2018

https://www.oranews.tv/article/durresi-ende-nje-enderr-e-parealizueshme-personat-me-aftesi-te-kufizuar


Durrësi, ende larg të qenurit një qytet i aksesueshëm për personat me aftësi të kufizuara

durreslajm.al

22/11/2018

https://durreslajm.al/sociale/durresi-ende-larg-te-qenurit-nje-qytet-i-aksesueshem-personat-me-aftesi-te-kufizuara

Font Resize
Play Video

Sing up for our emails and get inspiring stories about rebuild world delivered straight to your inbox.