Skip to content

Qyteti për persona me aftësi të kufizuar – ëndrra të barabarta, mundësi të barabarta

Fondacioni “Së Bashku” me mbështetjen e Fondacionit Friedrich Ebert (FES) zbatoi projektin Qyteti për persona me aftësi të kufizuar – ëndrra të barabarta, mundësi të barabarta. 

 

Ky project u zbatua gjatë vitit 2016.

 

Qëllimet e projektit:

 

 

  • Hartimi dhe botimi i një libërthi mbi qytetin si është dhe si duhet të jetë për të qenë plotësisht i aksesueshëm për personat me aftësi të kufizuar.
  • Trajtimin e çështjes së aksesueshmërisë me të gjithë aktorët e mundshëm në shoqëri.

 

 

Rezultatet e nismës:

 

 

  • Në bashkëpunim me StudioArch4 u hartua dhe u botua libërthi Qyteti për persona me aftësi të kufizuar – ëndrra të barabarta, mundësi të barabarta”.

 

  • U mbajt një konferencë promovuese për libërthin, në të cilën patëm nderin të kishim të ftuar edhe Nën Kryetaren e Bundestagut Gjerman, Znj. Ulla Schmidt.

Zonja Schmidt mbajti një fjalë përshëndetëse dhe na përgëzoi për punën e bërë me libërthin dhe për promovimin e aksesueshmërisë për personat me aftësi të kufizuar. Folës të tjerë ishin drejtuesi i Fondacionit Friedrich Ebert (FES), Suela Lala, drejtuese e Fondacionit Së Bashku, përfaqësuesit e StudioArch4 dhe Z.Florian Rojba drejtues i  Shoqatës Kombëtare për Personat që nuk Dëgjojnë (ANAD).

  • U mbajt në Bashkinë e Tiranës një takim ku uprezuantua libërthi dhe ku u diskutua mbi problematikat e aksesueshmërisë në qytet. Morën pjesë në takim, drejtues të drejtorive të ndryshme në bashki si ajo e urbanistikës dhe e transporteve, por edhe Nën Kryetarja Znj. Brunilda Paskali. Padyshim pjesë e takimit ishin përfaqësues të Fondacionit Së Bashku dhe Friedrich Ebert.

 

Në kuadër të nisës patëm edhe disa dalje mediatike për të promovuar aksesueshmërinë në Bashkinë Tiranë.

Font Resize
Play Video

Sing up for our emails and get inspiring stories about rebuild world delivered straight to your inbox.